Ανοιχτές συνελεύσεις

Συνέλευση Συλλογικής Δομής Δημόσιου Λουτρού και Πλυντηρίου στα Εξάρχεια

Κυριακή 25/2 20:00 Χώρος Συλλογικής Δομής Δημόσιου Λουτρού και Πλυντηρίου στα Εξάρχεια

(Κατάληψη GARE, Καλλιδρομίου 74, Εξάρχεια)

 

_____________________________________________

Ανοιχτή Συνέλευση

Ενάντια στον Έλεγχο και τον Αποκλεισμό στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών

Τρίτη 20/2 18:00 ΕΜΠ (Πατησίων, κτίριο Γκίνη)

_____________________________________________

 

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση

ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ GARE

Τετάρτη 21/2 18:00 Κατάληψη GARE, (Καλλιδρομίου 74, Εξάρχεια)

Το πολιτικό πλαίσιο του καλέσματος έχει εκφραστεί με δυο κείμενα της συλλογικότητας που πήρε την πρωτοβουλία για το άνοιγμα του χώρου:

1η ανακοίνωση κατάληψης GARE

2η ανακοίνωση-ενημέρωση από την κατάληψη GARE

Η παρούσα βάση συμφωνίας για τη συμμετοχή ή φιλοξενία στην GARE συνοψίζεται στα εξής:

« … μια αντίληψη συλλογικής ανάκτησης, κοινωνικής οικειοποίησης και οργάνωσης εδάφους ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του καπιταλισμού.

  … μια ακόμη εστία οργάνωσης του αναρχικού αγώνα, έδαφος κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργάνωσης μέσα στην γειτονιά των Εξαρχείων, ένα ακόμη οχυρό στο μέτωπο των καταλήψεων, ένα κόμβο διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης.

  … αναγκαιότητα της συνθετικής, οργανικής και λειτουργικής σχέσης μεταξύ των ήδη κεκτημένων καταλήψεων-χώρων και κοινοτήτων αγώνα, σε ανοιχτή και συνομοσπονδιακή βάση.

  … αναλαμβάνουμε την ευθύνη που αναλογεί σε αγωνιστές απέναντι σε κάθε κατασταλτική επιχείρηση κατά του εδάφους που απελευθερώνεται.

  … Η ισχυρότερη οχύρωση των αντιστασιακών εγχειρημάτων είναι η μαχητική δυναμική τους και το κοινωνικό έρεισμά τους.

  … Η κύρια κατεύθυνση της λειτουργίας της κατάληψης θα είναι το ευρύτερο δυνάμωμα του κοινωνικού-απελευθερωτικού αγώνα και των μετώπων αντίστασης μέσα από πρωτοβουλίες μαζικοποίησης, ζύμωσης και συνοργάνωσης με αποδέκτη τον κόσμο του αγώνα.

  … οργάνωση της λειτουργίας του χώρου ως εστία πολιτικής και κοινωνικής συνάντησης, αυτοσυγκρότησης και αυτοδιεύθυνσης.

  … Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους η κατάληψη θα είναι ανοιχτή σε εγχειρήματα αγώνα, σε συλλογικότητες και άτομα του κινήματος, για την πολιτική δραστηριότητά τους και για την ενίσχυση του χώρου και συνολικά του αγώνα. Οι εστίες αντίστασης αποτελούν τόπους πρωτοβουλίας στο κοινό πεδίο της αυτοοργάνωσης.

  … Προσκαλούμε συλλογικά εγχειρήματα που τοποθετούνται έξω και ενάντια στους εξουσιαστικούς θεσμούς να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους στην GARE, μ’ένα πνεύμα συναποδοχής και συνδιαμόρφωσης.

      Προσκαλούμε συλλογικότητες αγώνα και συναγωνιστές να αξιοποιήσουν την διαθέσιμη εστία στην κατεύθυνση της συνοργάνωσης ενός ελευθεριακού επαναστατικού κινήματος.

 Με βάση τους πολιτικούς στόχους της η συγκεκριμένη κατάληψη δεν θα μπορούσε να είναι στεγαστική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εκτός πλαισίου η φιλοξενία. Εξάλλου, η ίδια η ανάγκη της αυτοπεριφρούρησης ενός κατειλημμένου χώρου αντίστασης επιτάσει την σταθερή και την μαζική παρουσία αγωνιζόμενων ανθρώπων. »

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική  Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

από Κατάληψη GARE

 

1%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7

Όλα τα κείμενα της GARE

_____________________________________________

  

Ανοιχτή Συνέλευση

Δομής Αυτοάμυνας Καταλήψεων

και εγχειρημάτων στέγασης μεταναστών

Παρασκευή 23/2 18:00 ΕΜΠ (Πατησίων, κτίριο Γκίνη)

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η συνέλευση για την δομή αυτοάμυνας καταλήψεων και εγχειρημάτων στέγασης μεταναστών δημιουργήθηκε ως δράση της ανοικτής συνέλευσης αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου για το μεταναστευτικό. Είχαμε αποφασίσει εξ’ αρχής ότι η δομή θα λειτουργήσει αυτόνομα. Η πρώτη συνέλευση της δομής έλαβε μέρος στο τέλος της πορείας «αλληλεγγύης σε καταλήψεις προσφύγων/μεταναστών και αλληλέγγυων εγχειρημάτων». Το κάλεσμα στην πορεία και στη συνέλευση για τη δομή:

https://athens.indymedia.org/media/events/2016/07/22/metaellfor2sm.jpg

Παρ’ όλα αυτά η πρώτη δράση της Δομής Αυτοάμυνας, ξεκίνησε τέλη Αυγούστου με την συνέλευση να απαρτίζεται από συλλογικότητες, πολιτικές καταλήψεις αναρχικών/αντιεξουσιαστών, καταλήψεις στέγασης μεταναστών/προσφύγων και ευρύτερα καταλήψεις στέγασης και αγώνα.

Η κύρια μορφή δράσης της Δομής Αυτοάμυνας είναι οι πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες. Οι περιπολίες μας μέχρι και σήμερα, είχαν τακτικό χαρακτήρα και ανάλογα με το δυναμικό έχουν καλύψει ένα εύρος καταλήψεων με κύρια εστίαση τα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Η κίνηση της Δομής Αυτοάμυνας καθορίζεται βάσει των αναγκών των εγχειρημάτων που την στελεχώνουν και δεν περιορίζεται γεωγραφικά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ζωτικός χώρος των μεταναστευτικών, κοινωνικών και πολιτικών εγχειρημάτων δεν περιορίζεται μέσα στα κτήρια αλλά σε όλο το δημόσιο έδαφος στο οποίο κινούνται. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στους εσωτερικούς χώρους και στις εσωτερικές λειτουργίες των κοινοτήτων, αλλά επιλέγουμε να σταθούμε αλληλέγγυα στο κοινό μας έδαφος. Κατά περίσταση, αν υπάρχει ανάγκη και επιθυμία από το ίδιο το εγχείρημα, η Δομή Αυτοάμυνας συνδράμει εσωτερικά την περιφρούρηση του συμμετέχοντας άμεσα στον αγώνα του. Οι περιπολίες της Δομής στο δημόσιο χώρο δεν αποσκοπούν στο γενικό κοινωνικό-πολιτικό έλεγχο του, αλλά ωστόσο στεκόμαστε στο κοινό έδαφος ως ενεργό κομμάτι, ως υποκείμενα που ανήκουν με την σειρά τους σε κατειλημμένα εγχειρήματα και σε συλλογικότητες αγώνα.

Αντιλαμβανόμαστε κάθε επίθεση από το κράτος ή τους φασίστες σε μετανάστες/τριες ή σε καταλήψεις ως επίθεση σε όλους/όλες μας πέρα από το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο του κάθε εγχειρήματος. Προϋπόθεση όμως, για την ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα του αγώνα είναι η αμφίδρομη αλληλεγγύη που βασίζεται σε πολιτικές οργανωτικές συμφωνίες και οδηγεί σε συνοργάνωση.

Επιδίωξη μας είναι η συγκρότηση σχέσεων με τις διαδικασίες που διαχειρίζονται της καταλήψεις, αλλά και με την ευρύτερη κοινοτική τους βάση.

Όλο αυτό το διάστημα πριν ακόμα την συγκρότηση της Δομής Αυτοάμυνας υπάρχει εκ μέρους των κυρίαρχων θεσμών και των φασιστών μια συνέχεια και μια όξυνση των επιθέσεων στα κατειλημμένα εγχειρήματα. Από την εκκένωση και το γκρέμισμα καταλήψεων στέγασης μεταναστών/τριών στην Θεσσαλονίκη μέχρι τον δολοφονικό εμπρησμό της Νοταρά 26, όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος μαίνεται.

Τελευταία παραδείγματα αποτελούν η απόπειρα εμπρησμού στην ΛΚ37 αλλά και οι απειλές των πρυτανικών αρχών στο Βόλο να πάρουν το κατειλημμένο έδαφος που στεγάζει την κατάληψη Τερμίτα και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Liberta.

Απροκάλυπτη συνεργασία των φασιστών και των μηχανισμών καταστολής αποτέλεσε η εισβολή των χρυσαυγιτών και των ματ στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας, μια συνεργασία που μας υπενθύμισαν όταν έξω από το κατειλημμένο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη σύσσωμα φώναζαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

Οι αγώνες αντίστασης απέναντι στο κράτος και τους φασίστες οξύνονται και έχουν δείξει ότι μπορούν να είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικοί. Με παράδειγμά μας την συμμετοχή στην περιφρούρηση των Προσφυγικών, ειδικά στις 31/10, αντιληφθήκαμε ότι οι αγώνες μας είναι ικανοί να σπάσουν την κρατική πολιορκία και να πάρουν το έδαφος από τους φασίστες αρκεί να υπάρχει ανοικτή συλλογική διεργασία, κινηματική συνεργασία, μαχητικότητα και πρωτοβουλία.

Ευρύτερα και στην βάση της προοπτικής, η αυτοάμυνα των εδαφών μας θέτει τα θεμέλια σταθερότητας και περιφρούρησης ώστε να καταστεί εφικτή η ελευθεριακή αλλαγή των κατεστημένων σχέσεων και η δημιουργία νέων μορφών ζωής.

Προσδοκούμε στην πρακτική ενδυνάμωση της πιο πάνω αντίληψης εντός του κινήματος, μέσω του αλληλέγγυου αγώνα. Προσδοκούμε στην συγκρότηση ενός αγωνιστικού συλλογικού φαντασιακού πέρα από την ευκαιριακή σύμπραξη απέναντι στις επιμέρους ενέργειες της κρατικής και φασιστικής επίθεσης.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση

για την ενίσχυση της Δομής Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών

Πέμπτη 8 Δεκέμρη 2016 7μμ Πολυτεχνείο, κτήριο Γκίνη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών

_____________________________________________

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα

Παρασκευή 23/2 20:00 ΕΜΠ (Πατησίων, κτίριο Γκίνη)

 

 

Ενημέρωση και απολογισμός από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιούνη

 

Τα ξημερώματα Δευτέρας 13/03/2017 το κράτος πραγματοποίησε μια συντεταγμένη επίθεση ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης μεταναστ.ρι.ών Αλκιβιάδου 4 εκκενώνονται και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου δέχεται εισβολή από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την εκκένωση συνελήφθησαν και διώκονται 7 σύντροφοι/ισσες που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου, ενώ 127 μετανάστ.ρι.ες μεταφέρθηκαν στην Π.Ράλλη.

  Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα δημιουργήθηκε τον Μάρτη του 2017 ως ανοιχτή κινηματική διαδικασία για οργανωμένη και δραστική απάντηση στις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων από το κράτος. Είναι κοινή μας αντίληψη ότι αυτές οι επεμβάσεις αποτελούν αιχμιακά γεγονότα της διαρκούς πολιτικής στρατηγικής του κράτους, που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε απόπειρας αυτοοργάνωσης και αντίστασης.

  Η καταστολή των καταλήψεων και των χώρων αγώνα είναι συνεχής και πολύμορφη: Καταστροφή υποδομών και αποκλεισμός των αυτοοργανωμένων δομών από τους πόρους τους (πχ. νερό, ρεύμα), νομικοί εκβιασμοί και διώξεις από ιδιοκτήτες (ιδιώτες, δήμαρχοι, πανεπιστήμια, υπουργεία κλπ.), καθημερινή αστυνομική τρομοκρατία στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες (παρακολουθήσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και φακέλωμα), παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις και πολεμική προπαγάνδα από την κορυφή της εξουσίας έως τον τελευταίο ρουφιάνο-δημοσιογράφο.

  Οι καταλήψεις είναι τα απελευθερωμένα από τον κρατικό έλεγχο εδάφη, όπου στεγάζονται οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας· είναι οι δομές όπου κοινωνικοποιείται ο αγώνας. Ο νέος κύκλος εχθροπραξιών, λοιπόν, που ανοίγει το κράτος, είναι κομμάτι του μωσαϊκού της συνολικής του επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η συνεχής αυτή επίθεση από κράτος και παρακράτος είναι κομμάτι του ίδιου συρματοπλέγματος που φράζει τον δρόμο σε χιλιάδες μετανάστριες/-ες, ενισχύει τον έλεγχο και την παρακολούθηση στις πόλεις μας, χτίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας και οπλίζει το χέρι των παρακρατικών συμμοριών οδηγώντας στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

  Με βάση τα παραπάνω, απευθυνθήκαμε σε κάθε κατάληψη, στέκι, εστία αγώνα και στο σύνολο των αγωνιζόμενων συντροφισσών/-ων, καλώντας σε συνδιοργάνωση πορείας αλληλεγγύης με τις καταλήψεις, τα στέκια και τους απελευθερωμένους χώρους. Η πορεία είχε ως σκοπό την εναντίωση στην καταστολή των καταλήψεων από το κράτος και το παρακράτος στοχεύοντας στη συγκέντρωση των δυνάμεών μας στον δρόμο.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιούνη, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 7μμ. Προηγήθηκαν μια μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων στις 6/6 και μια παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής στις 7/6 (https://athens.indymedia.org/post/1574575/).

Στην πορεία συμμετείχαν τετρακόσιοι με πεντακόσιοι σύντροφοι. Το σώμα ακολούθησε τη διαδρομή Αθηνάς-Ερμού-Σύνταγμα-Βουλή-Πανεπιστημίου-Προπύλαια-Εξάρχεια.

Η πορεία της 8 Ιούνη αποτέλεσε ένα σημείο προετοιμασίας για την καλοκαιρινή περίοδο, την οποία θεωρούμε περίοδο αιχμής της καταστολής και ένα βήμα στην κατέυθυνση της συγκρότησης ενός οριζόντιου και ανοιχτού μετώπου υπεράσπισης των καταλήψεων και γενικότερα των χώρων αγώνα.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα

 

______________________________________________________________________

Error: Contact form not found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *