Κείμενα αλληλεγγύης στην Κατάληψη GARE, ενάντια στα παρακρατικά κυκλώματα των Εξαρχείων

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ
ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ, ΜΕΤΡΟ, ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΙΜ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ  

 

Οι επαγγελματίες προβοκάτορες έχουν ήδη πιάσει δουλειά για να δημιουργήσουν  αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά συμφέροντά τους και το ιστορικό που έδωσε αφορμή στην επίθεσή τους. Αποπροσανατολισμός, που επίσης αποκρύπτει και τα αντικειμενικά συμφέροντα των κυκλωμάτων που εμπλέκονται.
Έχουμε ακούσει, ότι άτομα από την Γκάρε έχουν βγάλει μαχαίρια σε έναν αθώο ξενοδόχο που πήγε να υπερασπιστεί μια γλάστρα, ότι μετέπειτα ξυλοκόπησαν άτομα που τον υπερασπίστηκαν και άλλες συναφή ιστορίες ξεπλύματος των πραγματικών προθέσεών τους.
Η Γκάρε δήλωσε εξ’ αρχής ότι δεν έχει σχέση με καμία επίθεση. Από όλο το πλήθος που παρεβρισκόταν μπροστά στην επίθεση στο μαφιοξενοδόχο και στους υπερασπιστές του τα σκουπίδια επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να στοχοποίησουν την Γκάρε και να της δώσουν την ευθύνη πριν καν βρεθούν σε επικοινωνία μαζί της.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, ακόμα, ότι τις τελευταίες μέρες τα εν λόγω άτομα έχουν ξεκινήσει πιέσεις σε μέλος από το Μαύρο-Πολύχρωμο, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχουν ”προσωπικό πρόβλημα” μαζί του.

Γιατί στην Γκάρε και γιατί σε όλους/ες μας?

Η πολιτική οικονομία μαφίας-παρακράτους και η αυτονομία των καταλήψεων.

Η Γκάρε όπως και άλλες συλλογικότητες έχουμε εμπλακεί σε αντιπαράθεση με τα συγκεκριμένα άτομα σε περιστατικά του παρελθόντος. Γνωστοί σε όλους ως σεκιούριτι τιμ των προσφυγικών καταλήψεων, το συγκεκριμένο παρεάκι επιτέθηκε στην πολιτική και στεγαστική κατάληψη μεταναστών και προσφύγων Κάνιγγος 22 τον περασμένο φεβρουάριο. Αιτία της επίθεσής τους στάθηκε ένα αυτοοργανωμένο λάιβ οικονομικής ενίσχυσης που θα λάμβανε μέρος στο χώρο της Κάνιγγος για την οικονομική ενίσχυση των καταλήψεων της Κάνιγγος και της Ζαίμη σε συνδιοργάνωση με αναρχικές και άλλες ομάδες. Όπως και τώρα έτσι και τότε έδωσαν τελεσίγραφο και δήλωσαν ευθαρσώς ότι όλοι οι αλληλέγγυοι πρέπει να φύγουν επί τόπου από το κτήριο για να αντικατασταθούν από καινούργια άτομα. Δήλωσαν ότι η συμμετοχή αναρχικών ομάδων στην διοργάνωση του λάηβ σημαίνει ”αλφάδι στο κεφάλι των μεταναστών”, ότι το αλφάδι στις μεταναστευτικές καταλήψεις ειναι φασιστικό και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί, διότι στην τελική οι μετανάστες δεν μπορουν να έχουν σχέση με την πολιτική.  Στην συνέχεια ακολούθησαν ανοιχτές διαδικασίες τις οποίες παρακολουθήσαμε μέχρι τέλους μαζί με δεκάδες συντρόφους από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές συλλογικότητες και καταλήψεις. Η Κάνιγγος 22 ξεκαθάρισε ότι είναι αυτόνομη και το συλλογικό σώμα υπερασπίστηκε τη δυνατότητα της να καθορίζει τον εαυτό της μέσω οριζόντιων διαδικασίων. Αυτό, δηλώθηκε στη λεγόμενη σεκιούριτι τιμ εντός της συνέλευσης του συντονιστικού των καταλήψεων. Το συντονιστικό όπως και τώρα έτσι και τότε δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για τη δράση τους. Ευθύνη για την δράση των συγκεκριμένων ατόμων δεν ανάλαβε ούτε καν ολόκληρη η σεκιούριτι τιμ. Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι η Κάνιγγος σήμερα να έχει αυτονομηθεί πλήρως, και να είναι διαχειριζόμενη αποκλειστικά από τους μετανάστες/τριες χωρίς την παρουσία ή την παρέμβαση κανενός ελληνόφωνου. Για τη σεκιούριτι τιμ, τουλάχιστον για ένα μέρος της, όπως όμως και για τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν έλεγχο στην πολιτική ζωή των μεταναστών και των καταλήψεων, το παραπάνω συμβάν αποτέλεσε ήττα με όρους πολέμου και όχι γεγονός ανεξαρτησίας και αυτοκαθορισμού.
Τους επόμενους μήνες ακολούθησε το περιστατικό με το φασίστα που εντοπίστηκε στο Νοσότρος από σύντροφο, ο οποίος επικαλέστηκε το όνομα της Γκάρε απέναντι σε αυτούς που κάλυπταν ένα φασίστα στο χώρο τους. Όσα ακολούθησαν, οδήγησαν το Νοσότρος σε απολογία για την στάση του.
Πιστευουμε ότι τα πιο πάνω περιστατικά που μας δικαίωσαν ηθικά,αξιακά και πολιτικά, και επέτρεψαν στην άνθιση της πραγματικής αυτοοργάνωσης από το ίδιο το υποκείμενο της Κάνιγγος, είναι αυτά που σήμερα μας βάζουν στο στόχαστρο.

Η στοχοποίησή μας όμως, δε θα μπορούσε  να κλιμακωθεί δίχως τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του κράτους και των τοπικών αρχόντων με τους οποίους άτομα από την επονομαζόμενη σεκιούριτι τιμ του συντονισμού των καταλήψεων έχουν στενές οικονομικές και ”οικογενιακές” σχέσεις. Διότι αυτά τα αποβράσματα δεν έχουν ούτε κοινωνικό έδαφος ούτε και τη δύναμη για να πράξουν τα αντίστιχα, δίχως τη στήριξη και την κάλυψη των ”μεροκάματων προστασίας”.

Η στοχοποίηση του μαφιοζοξενοδοχίου από τις δυνάμεις της εξέγερσης αλλά πάνω από όλα η οργάνωση της εξέγερσης και η διαρκής παρουσία της στους δρόμους, είναι αυτό που κινητοποιεί όλο το συρφετό των μαγαζάτορων και των μπράβων τους. Διότι κάθε μέρα σύγκρουσης με τις δυνάμεις της καταστολής, κάθε απαλλοτρίωση σουπερμάρκετ σημαίνει αντικειμενικά απώλεια κέρδους και υποβάθμιση της ασφάλειας για τη διακίνηση του εμπορεύματος και των μαγαζιών, σημαίνει στην τελική ότι η προστασία των μαγαζιών, τόσο η κρατική όσο και η ιδιωτική, δεν κανει καλά την δουλειά της .
Την ίδια στιγμή όλος ο αστικός δημοσιογραφικός συρφετός προετοιμάζει το έδαφος για την ανάπλαση των Εξαρχείων με τη δημιουργία μετρό, με στόχο το ”νέο Βερολίνο” και όλα τα αντ-εξεγερτικά καπιταλιστικά πλάνα που ονειρεύονται εναλλακτικές πολυεθνικές να συνυπάρχουν με απονεκρωμένα πολιτικά στοιχεία προς όφελός τους. Μέσα σε αυτά τα πλάνα, τα ήδη υπάρχοντα μεγάλα και μικρά αφεντικά βλέπουν τεράστιες δυνατότητες πλουτισμού. Οπότε, πέρα από τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός και τις μικροπολιτικές βλέψεις του για πολιτική ηγεμονία, τα συγκεκριμένα σκουπίδια δουλεύουν για το κεφάλαιο και το κράτος με μαθηματική ακρίβεια. Κι όπως έχουμε δει, το μηδαμινό επίπεδο αξιών που τους διακατέχει θα τους οδηγήσει σε μία πολύ βολική θέση στην νέα τάξη πραγμάτων που το κράτος σχεδιάζει για τα Εξάρχεια. Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και η ιδεολογική τους κατεύθυνηση προς την αποπολιτικοποίηση των μεταναστών. Η πολιτικοποίηση των μεταναστών\ριων στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στα εθνο-κρατικά συμφέροντα. Αποτελεί εφιάλτη για κάθε κρατιστή η εικόνα ενός καταδικασμένου από τις κυρίαρχες συνθήκες μετανάστη, που έχει στα χέρια του τα εργαλεία της αντι κρατικής θεώρησης και δράσης. Αυτόβουλη πολιτικοποίηση και όχι ιεραρχικά τοποθετημένη. Πολιτικοποίηση την οποία σαμποτάρουν συστηματικά και με μιλιταριστικούς όρους. Σαμποτάζ στοχευμένο ειδικά προς την αναρχική θεώρηση και δράση.  Τα παραδείγματα ξεκινούν από τους αποχωρήσαντες της Νοταρά 26 τους οποίους κατήγορησαν για ”αναρχία” μέχρι την επίθεση στην Κάνιγγος 22 με αιτία συναυλία που αντιλήφθηκαν ως ”αναρχική παρείσφρηση”. Το λάθος που κάναμε τότε να μην προχωρήσουμε προς την περαιτέρω καταγγελία και πίεση προς την παύση της δράσης και των πρακτικών τους, οδήγησε κάποιους από αυτούς σήμερα να θεωρούν ότι μπορούν να επιτεθούν σε εγχειρήματα του αγώνα σε συνεργασία με τα τοπικά ”μεροκάματα προστασίας”.

Η παύση της δράσης τους, αφορά την προοπτική της πραγματικής δυνατότητας συγκρότησης του αγώνα ντόπιων και μεταναστών/μεταναστριών.

Η παύση της δράσης τους, αφορά την προοπτική απελευθέρωσης του εδάφους από τα αφεντικά, τις προστασίες τους, και όσους προσφέρουν σε αυτές πολιτική κάλυψη.

RAP LIVE
https://athens.indymedia.org/post/1568535/

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
https://athens.indymedia.org/post/1569035/

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 22 ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
https://athens.indymedia.org/post/1573727/

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΤΡΟΣ
https://athens.indymedia.org/post/1571988/

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΑΘΟΥΣ ΑΠΟ ΝΟΣΟΤΡΟΣ
https://athens.indymedia.org/post/1572386/

 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟ-ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ

28/5/2107

_________________________________________________

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Ούτε σπιθαμή γης στους μπράβους και τις μαφίες

 

Οι καταλήψεις αποτελούν ζωτικά όργανα του αγώνα. Κάθε απειλή σε αυτοοργανωμένο χώρο είναι υπόθεση όλων μας. Δηλώνουμε απερίφραστα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες μάχονται κόντρα στις μαφίες, που λυμαίνονται τη γειτονιά μας με τις πρακτικές τους.

Θέλουμε απελευθερωμένες κοινότητες αγώνα, απαλλαγμένες από κάθε είδους οικονομική (και όχι μόνο) εκμετάλλευση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΝΑΡΧΙΑ

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαϊμη 11

26/5/2017

_________________________________________________

 

Για τα τελευταία γεγονότα στα Εξάρχεια

 

Τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά των Εξαρχείων έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφοροι μπράβοι-υπάλληλοι μαγαζατόρων της περιοχής και άλλα παρασιτικά στοιχεία που απειλούν πως θα χτυπήσουν καταληψίες. Η υπαρξή τους και η δράση τους μάς είναι γνωστές. Είμαστε αλληλέγγυες/οι στην κατάληψη Gare και σε κάθε συλλογικότητα και ατομικότητα που παίρνει θέση μάχης ενάντια στους μαφιόζους, τους μπράβους και κάθε λογής παρακρατικό σκουπίδι.

ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Αθήνας

26/5/2017

_________________________________________________
 

Ανακοίνωση – ενημέρωση

σχετικά με την πρόσφατη απόπειρα στοχοποίησης της κατάληψης GARE

Την Πέμτη 25 Μάη, κατόπιν καλέσματος της κατάληψης GARE ( ) αναφορικά στα γεγονότα που είχαν προηγηθεί από την προηγούμενη μέρα στα Εξάρχεια και στην κατάληψη, συγκροτηθήκαμε ως σώμα και πραγματοποιήσαμε πορεία και παρέμβαση στη πλατεία Εξαρχείων, με στάση έξω από το μαφιόζικο ξενοδοχείο hotel exarheion.

Ήταν μια πρώτη συλλογική απάντηση στις προκλήσεις των μπραβίστικων κυκλωμάτων απέναντι σε αγωνιστές.

Τα συγκεκριμένα άτομα που προσπάθησαν να δώσουν τελεσίγραφο στην κατάληψη GARE και κατέβασαν πολιτικό πανό από την πλατεία, ανήκουν στο Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων και χρησιμοποιούν το όνομά του για την αντικινηματική δράση τους, χωρίς καμία συλλογική απόφαση του Συντονιστικού. Ωστόσο, o κοινωνικός χώρος Nosotros και το Συντονιστικό των Προσφυγικών Καταλήψεων εξακολουθούν να δίνουν πολιτική στέγη σ’ αυτή την ομάδα.

Τα συγκεκριμένα άτομα που συμμετέχουν σε σχεδιασμούς πολιτικού και οικονομικού έλεγχου στη περιοχή, βρισκόμενα σε άμεση συνεργασία με κυκλώματα μπράβων, επιχειρούν να εμπλέξουν οπαδούς ποδοσφαιρικού συνδέσμου για να τους στρέψουν εναντίον κινηματικών χώρων και δραστηριοτήτων. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι παραπλανητκή, καθώς η αντίσταση σε μια γειτονιά δεν είναι υπόθεση ούτε οπαδικών, ούτε προσωπικών αντιπαραθέσεων. Η συγκεκριμένη κλίκα και γενικότερα οι μπράβοι δεν έχουν κοινωνική απήχηση μέσα στη γειτονιά, γι’αυτό προσπαθούν να στρατολογήσουν ανθρώπους στη βάση της οπαδικής ταυτόητας. Ο καθένας πρέπει να έχει συνείδηση των ευθυνών που αναλαμβάνει.

Σ’αυτό το σημείο ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

  • Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας με όλα τα μέσα, ενωμένοι απέναντι σε οικονομικά συμφέροντα και τους προστάτες τους.

  • Το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με μηχανισμούς εκμετάλλευσης και ελέγχου.

  • Η πολιτική κάλυψη σε τέτοιες πρακτικές δεν είναι ανεκτή. Οι πολιτικές δομές που έχουν δώσει στέγη σε τέτοιες δραστηριότητες οφείλουν να τις αποκηρύξουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους δημόσια για ότι έχει συμβεί.

Συλλογικότητες και σύντροφοι για την υπεράσπιση των χώρων αγώνα