Παρέμβαση στο αστυνομικό στρατόπεδο έξω από το οίκημα του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια – Κάλεσμα σε συνέλευση γειτονιάς για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου

 

 

(Αφίσα & φλάϊερ για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου και τη συνέλευση γειτονιάς στις 27/6 στο Στρέφη)

 Σήμερα Δευτέρα 26 Ιούνη στις 4 μμ πραγματοποιήθηκε παρέμβαση συντρόφων της Ανοιχτής Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και αλληλέγγυων, έξω από το οίκημα του Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου, που βρίσκεται υπό μόνιμη αστυνομική κατοχή και συνεχίστηκε με πορεία γύρω από το λόφο του Στρέφη στη Ζ.Πηγής και στη Καλλιδρομίου. Μοιράστηκαν κείμενα στα σπίτια της περιοχής και σε διερχόμενους και διαβάστηκαν από ντουντούκα, ρίχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Αργότερα ακολούθησε ανάρτηση πανό και αφισοκόλληση.

 Η παρέμβαση ήταν μια πρώτη επιτυχημένη απόπειρα να σπάσει το μπατσικό άβατο στη Βουλγαροκτόνου και η εγκατεστημένη τρομοκρατία των κρατικών μισθοφόρων. Με την σημερινή παρέμβαση καλούμε σε συνέλευση γειτονιάς για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου, αύριο Τρίτη 27 Ιούνη 7μμ στο θεατράκι του Στρέφη, για να διώξουμε τους πραίτορες και τους πραιτοριανούς του καθεστώτος από τη γειτονιά μας.

 Η Ανοιχτή Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ καλεί επίσης σε μαζικό μαχητικό συναγερμό στους δρόμους των Εξαρχείων όλο το εικοσιτετράωρο της 29ης Ιούνη, συγκέντρωση στην πλατεία στις 12πμ και σε περιφρούρηση της μικροφωνικής αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατούμενων στις 5μμ, απέναντι στις προκλήσεις των κατασταλτικών μηχανισμών.

Λόφος Στρέφη

 

Πλατεία Εξαρχείων

 

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε κάτω από την μπότα του μπάτσου

Η οδός Βουλγαροκτόνου βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή εδώ και δύο χρόνια, με πρόσχημα την προστασία ενός σπιτιού του υπουργού και βουλευτή Αλέκου Φλαμπουράρη, που έχει κομβική ευθύνη στη χάραξη της ληστρικής οικονομικής πολιτικής. Είναι αμφίβολο εάν όντως ο εν λόγω θεσμικός κομπιναδόρος κατοικεί ακόμα στην οδό Βουλγαροκτόνου. Δεν θα μπορούσε να είναι ανεκτός σε μια λαϊκή γειτονιά. Το σίγουρο είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, έχει επιβληθεί ένα μόνιμο στρατόπεδο μπάτσων μέσα στα Εξάρχεια, σε μια περιοχή κατοικίας.

Η εγκατάσταση ετοιμοπόλεμων δυνάμεων σε περιφερειακή δίοδο μιας γειτονιάς, είναι κομμάτι ενός σχεδίου στρατοκρατικής πολιορκίας, μια πρακτική εμπνευσμένη από τα ταγματασφαλίτικα μπλόκα της ναζιστικής κατοχής, που εκφράζει στο ακέραιο τον σύγχρονο κρατικό ολοκληρωτισμό. Η αντικοινωνική δραστηριότητά τους είναι γνωστή στον κόσμο της γειτονιάς. Καθημερινά γείτονες και διερχόμενοι παρενοχλούνται είτε με σεξιστικές προσβολές είτε με απειλές αν αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους. Πάνω απ’ όλα, η διαρκής παρουσία δεκάδων ένοπλων εν δυνάμει δολοφόνων μέσα στην καρδιά της πόλης, στα κατώφλια των σπιτιών μας, εξυπηρετεί την ενστάλαξη κι εμπέδωση της κρατικής τρομοκρατίας από τους ‘πολίτες’-υποτελείς του κράτους, μέσα στον καθημερινό βίο. Εξάλλου, το άτυπο στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου λειτουργεί ως σημείο εξόρμησης τόσο των ειδικών μονάδων της ΟΠΚΕ όσο και των χαφιέδων-ασφαλιτών, που περιδιαβαίνουν τη γειτονιά με σκοπό τον γενικό εκφοβισμό. Συχνά είναι τα περιστατικά ελέγχου, ακινητοποίησης, προσαγωγών και συλλήψεων κυρίως νέων ανθρώπων από αυτούς τους μισθοφόρους στην ευρύτερη περιοχή.

Τα Εξάρχεια, ως μια ζωντανή γειτονιά στο κέντρο της πόλης, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε εστία συσπείρωσης όσων έμπρακτα αμφισβητούν τους εξουσιαστικούς θεσμούς και το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, βρίσκονται επί δεκαετίες σε μια στρατιωτικού τύπου αστυνομική πολιορκία. Από τις επιχειρήσεις «Αρετή» στην πρώτη οκταετία της διαχείρισης ΠΑΣΟΚ και τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά στις 17 Νοέμβρη 1985, στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, μέχρι την πρόσφατη δήλωση του Τόσκα ότι τα Εξάρχεια «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές» και το πολεμικό ανακοινωθέν εκκένωσης όλων των καταλήψεων μέχρι το καλοκαίρι, η συστηματοποιημένη ωμή κρατική βία σκιάζει τον κοινωνικό χώρο.

Η στοχοποίηση των Εξαρχείων εξυπηρετεί τα ειδικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή. Ωστόσο, ο κύριος σκοπός της πολύτροπης πολιορκίας των Εξαρχείων είναι η εξάλειψη των βάσεων αντίστασης και αυτοοργάνωσης με απώτερο σκοπό την απομόνωση, την απώθηση και τελικά την αυτοκαταστροφή κάθε άρνησης στο καθεστώς, όπου και αν αυτή επιχειρεί να οργανωθεί.

Η εποπτεία κάθε γωνιάς της πόλης, η ικανότητα άμεσης ένοπλης επέμβασης οπουδήποτε μέσα στον αστικό χώρο, η ικανότητα απομόνωσης κι εξόντωσης όποιου δεν υπακούσει, η διάχυτη καθημερινή τρομοκρατία με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η αφομοίωση των δημόσιων τόπων στους κανόνες και την κουλτούρα της εξουσίας αποτελούν εγγενείς και αλληλένδετες ανάγκες του κράτους. Εντέλει, το κράτος χρησιμοποιεί τη γειτονιά των Εξαρχείων ως πεδίο άσκησης για τον κοινωνικό πόλεμο που ήδη μαίνεται.

«Η οργάνωση μιας επιθετικής περιφρούρησης γειτονιάς για το σπάσιμο της κρατικής πολιορκίας δεν είναι έργο κάποιων ειδικών, ούτε προνόμιο των ανδρών, των νέων κλπ . Είναι υπόθεση και δυνατότητα όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της γειτονιάς, που βάλλονται από την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Η συμμετοχή τους βάζει επί τάπητος την προοπτική της συνολικής αυτοοργάνωσης του κοινωνικού χώρου.» (Από το κάλεσμα για την περιφρούρηση της γειτονιάς στις 6/12/16).

«Ο καθένας παίρνει θέση μέσα στον ταξικό πόλεμο: ή στην καβάντζα του ή στον αγώνα. Το κοινωνικό καθήκον κάθε κάτοικου κάθε γειτονιάς είναι η αυτοοργάνωση ενάντια στην εκμετάλλευση και τους θεσμούς, η κοινωνικοποίηση όλου του χώρου, δημόσιου και ιδιωτικού, και η υπεράσπισή του απέναντι στην καταστολή. Για να χτίσουμε κοινότητες αντίστασης σε κάθε γειτονιά.» (Από κείμενο συντρόφισσας – κατοίκου της γειτονιάς που αιχμαλωτίστηκε και διώκεται για την υπεράσπιση των Εξαρχείων στις 6/12/16)

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ

 

Συνέλευση γειτονιάς για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου:

Θεατράκι λόφου Στρέφη Τρίτη 27 Ιούνη 7μμ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή (κάθε Δευτέρα 7μμ στο Πολυτεχνείο)

Το κείμενο σε PDF