Κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πολιτικής καταστολής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

 Στις 2/3/2015 το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κρατουμένων, στα κολαστήρια των ελληνικών φυλακών, ξεκινά απεργία πείνας. Αιχμή του αγώνα τους, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και, φαινομενικά, το μοναδικό από το σύνολο των αιτημάτων τους που υποκριτικά οι διαχειριστές της εξουσίας ικανοποιούν πλήρως. Η μερική αποδοχή κάποιων εκ των υπολοίπων αιτημάτων των απεργών σε συνδυασμό με νομικά τερτίπια, τα κατέστησαν ουσιαστικά ανενεργά μέσα σε λίγους μήνες (βίαιη λήψη DNA που συνοδεύτηκε με ξυλοδαρμό του Π. Ασπιώτη).

 Ένα χρόνο μετά, οι ουσιαστικές διατάξεις των «ειδικών» συνθηκών κράτησής, που αναφέρονταν στο σχετικό νόμο, υλοποιούνται στη πράξη με ταχύτατους ρυθμούς: ειδικό καθεστώς μεταγωγής και κράτησης (Φ.Ντούσκο), έκτακτη εγκατάσταση υλικοτεχνικής υποδομής πανοπτικού ελέγχου και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (υπόγεια φυλακών Κορυδαλλού), φρονηματική στέρηση αδειών (Δ. Κουφοντίνας), απαγόρευση επισκεπτηρίων και απειλές μεταγωγών (Ν. Μαζιώτης) που αποσκοπούν στην φυσική και πολιτική απομόνωση των έγκλειστων συντρόφων. Τελικός στόχος είναι η αποπολιτικοποίηση και η αποστείρωση του χώρου των φυλακών, ενός χώρου που διαχρονικά υπήρξε ως ένα ακόμα πεδίο ζύμωσης και αγώνα.

 Σε αυτές τις νέες συνθήκες, οι κρατούμενοι αντιστέκονται πολύμορφα, με όποιο τρόπο επιλέγει ο καθένας: απεργία πείνας, σχέδια απόδρασης, στάση κατά τον προαυλισμό, κινητοποιήσεις, πανό, συνθήματα, δημόσια κείμενα και παρεμβάσεις σε μέσα αντιπληροφόρησης και πολιτικές εκδηλώσεις. Σε αυτή τη συγκυρία, τα «εκτός των τειχών» αγωνιζόμενα πολιτικά υποκείμενα καταθέτουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους ή διωκόμενους συντρόφους. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους.

 Ο εκφοβισμός και η τιμωρία είναι τα όπλα του εχθρού που στοχεύει στον εξανδραποδισμό μας. Οι εκδικητικά εξοντωτικές ποινές – σε όσους έχουν συνειδητά επιλέξει  την ένοπλη αντιπαράθεση με το κράτος και το κεφάλαιο – αποσκοπούν στον παραδειγματισμό όσων συμμετέχουν ή σκέφτονται να ενταχτούν σε ένοπλες οργανώσεις (ισόβια για βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Τράπεζα της Ελλάδας). Η ποικιλότροπη στοχοποίηση αγωνιστών ανάμεσά μας  σκοπό έχει την περιθωριοποίηση και τελικά, στην απόσυρση τους από τον αγώνα.

Μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα βρισκόταν και βρίσκεται ο σύντροφος Γιώργος Αγγελετάκης, σε πείσμα όσων πιστεύουν πως οι δεσμοί που σφυρηλατούνται ανάμεσά στους αλληλέγγυους και στους πολιτικούς κρατούμενους μπορούν να διαρραγούν λόγω δημοσιευμάτων, διαρροών της αντιτρομοκρατικής ή άλλων μεθοδεύσεων των ρουφιάνων του Κράτους.

Η έμπρακτη και μη επιλεκτική αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο. Η απόπειρα απόδρασης των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και η πρόσφατη του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων και οποιαδήποτε άλλη ανάλογη ενέργεια, είναι συνειδητές επιλογές των συντρόφων για να βαδίσουν ξανά στα μονοπάτια της ελευθερίας για τη συνέχιση του ένοπλου αγώνα.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές