Ανακοίνωση για την αποτροπή φασιστικής προεκλογικής εκδήλωσης

Για την αντιφασιστική κινητοποίηση στους Αμπελόκηπους

Την Τρίτη 6/5 η άμεση κινητοποίηση ενός συνόλου αντιφασιστών απέτρεψε την ανακοινωμένη εισβολή των ναζιστών της Χ.Α. στους Αμπελόκηπους, που είχε αναφορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι φασίστες είχαν προγραμματίσει προεκλογική εκδήλωση στο κτίριο του 7ου διαμερισματικού έχοντας εξασφαλίσει την άδεια από παράγοντες του Δήμου Αθηναίων. Η συγκεκριμένη επαναστοχοποίηση των Προσφυγικών λίγο καιρό μετά την μεταβίβασή τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση και μάλιστα, σε σύνδεση με την στρατηγική του μαφιόζικου-φασιστικού-αστυνομικού ελέγχου των νεολαίων μέσα από τον μαζικό χώρο των γηπέδων, αναδεικνύει τις βαθύτερες πτυχές των κρατικών σχεδιασμών.
Το μπλοκ της κυριαρχίας, παντού πλέον ενοποιείται και οι διάφοροι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί συνεργούν ενάντια στον κόσμο των καταπιεσμένων. Η αστικοφιλελέυθερη αντεπανάσταση επιχειρεί να εγκατασταθεί με τα επενδυτικά τραστ, τις φασιστικές εμπροσθοφυλακές της και τα προοδευτικά δεκανίκια της. Όσο ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος θα οξύνεται και θα αναβαθμίζεται, τόσο οι φασίστες, η πρωμετωπίδα του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού, θα λαμβάνουν κεντρικότερο ρόλο στις στρατηγικές επιλογές των αφεντικών και θα αποκαλύπτεται το βάθος και οι προεκτάσεις τις οργανικής μεταξύ τους σχέσης.
Το ακροδεξιό-μαφιόζικο παρακράτος είναι ο μηχανισμός που μπορεί να εξασκεί το μέγιστο της κρατικής αγριότητας. Η ευχαίρεια δράσης του πατά πάνω στην ελαστικότητα των οριογραμμών της αστικής νομιμότητας στα πλαίσια του κεντρικού κρατικού ελέγχου.
Ο φασισμός ως κρατικά οργανωμένη διαστρέβλωση των κινημάτων σπέρνει την συνειδησιακή σύγχηση, επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινωνική οργή και εξεγερτικότητα και να τις κατευθύνει στην αντικοινωνική αναστροφή τους και στην αφομοίωσή τους στην καταστολή. Οι φασιστικές συμμορίες έρχονται για να εδαφικοποιήσουν τον έλεγχο μέσα στον κοινωνικό χώρο.
Στο επίπεδο της βίαιης σύγκρουσης, οι μισθοφόροι παρακρατικοί ως κομμάτι της ενότητας όλων των κατασταλτικών μηχανισμών κάνουν ταυτόχρονα την βρώμικη δουλειά της εμπροσθοφυλακής, ανοίγουν το πεδίο για την προέλαση των επίσημων καθεστωτικών μηχανισμών και αξιοποιούνται ως γραμμή παρέλκυσης από τα πραγματικά επίδικα του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα. Ο διαχωρισμός των νεοφασιστικών/ναζιστικών/εθνικιστικών σχηματισμών από το συστημικό περιβάλλον του δυτικού κεφαλαιοκρατικού ολοκληρωτισμού που τα γεννά και τα αναπαράγει, αποτελεί το απαραίτητο προκάλυμμα της διπολικής ενότητας δημοκρατίας-φασισμού. Κάθε θέαση του φασισμού έξω από την συνέχεια της αστικής κυριαρχίας είναι κοντόθωρη και γίνεται αυτοκτονική για τους αγωνιζόμενους.
Η πρώτη απόπειρα εδαφικοποίησης της επίθεσης στα Προσφυγικά και τους κατοίκους τους που έχουν στοχοποιηθεί ήδη από το κράτος καταδεικνύει τι πραγματικά σημαίνει αστική ανάπλαση. Τρομοκρατία, ρατσιστικές εκκαθαρίσεις κι εκμετάλλευση. Με τους φασίστες θ’άνοιγε ο δρόμος για τους επενδυτές.
Η αλληλένδετη αναφορά στα Προσφυγικά και στο γήπεδο της Λεωφόρου αποσκοπεί στην διάσπαση των υποκειμένων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι δεμένα με την ευρύτερη γειτονιά. Τα σχέδια ανάπλασης δεν αφορούν μόνο τα Προσφυγικά, αλλά ως πολεοδομικοί άξονες της συνολικής καταστολής συνδέονται με την εξελισόμενη απόπειρα ελέγχου και επιστράτευσης του φίλαθλου και οπαδικού κόσμου. Ο αθλητικός εκσυγχρονισμός σημαίνει το βίαιο ξερίζωμα κάθε αντιστασιακής κουλτούρας και κάθε προλεταριακού δεσμού από τα γήπεδα και συμβαδίζει με το παρακράτος των οικονομικών μεγαλοπαραγόντων, των μπράβων, των ναρκεμπόρων και των φασιστών.
Στις 6/6/14 ξεκίνησε η απόπειρά άλωσης των Προσφυγικών μετά την κύρηξη πολέμου από τα πολιτικοοικονομικά επιτελεία. Η άμεση, ευρύα και αποφασιστική κινητοποίηση που απέτρεψε την φασιστοσύναξη στους Αμπελόκηπους, παρότι τα μαντρόσκυλα της Χ.Α. είχαν την ενεργητική κάλυψη του Δήμου και της αστυνομίσς, δείχνει την δυναμική της οργανωμένης κοινωνικής βάσης μέσα στις γειτονιές και την αποτελεσματικότητα της διασύνδεσης των αντιφασιστικών σχηματισμών στη βάση της κινηματικής εδαφικοποίησης.
Η μαχητική ταξική πάλη ενάντια στα αφεντικά και τους φασίστες τους ορθώνεται ως ο μόνος πραγματικός φραγμός στα δολοφονικά σχέδια τους, όπως τα βλέπουμε στην Ουκρανία με το πιο στυγνό πρόσωπό τους.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤ’ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση