ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Επόμενη στάση, ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 

Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισητηρίου στα ΜΜΜ της Αττικής. Το σύστημα συνδιάζει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα εισητήρια, εκπτωτικές ψηφιακές κάρτες με όλα τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου και σύνδεση του συστήματος με τα φορολογικά αρχεία, ελεγχόμενους φραγμούς εισόδου-εξόδου, καταγραφή-φακέλωμα-επεξεργασία των μετακινήσεων και χιλιομετρική χρέωση.

Στον υπερεκτεταμένο αστικό χώρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που χαρακτηρίζεται από αβυσσαλέες κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι μια ανάγκη για το μεγαλύτερο κόμματι του πληθησμού. Η εκβιαστική ανάγκη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την οικονομική αφαίμαξη όλων όσων δεν έχουν το προνόμιο της ιδιωτικής μηχανοκίνησης, μέσω της εμπορευματοποίησης μιας δημόσιας υπηρεσίας και για την αστυνομοκρατική διαπαιδαγώγησή τους. Σε συνθήκες αύξησης των εισητηρίων και του ελέγχου από κεφαλοκυνηγούς, με την όλο και πιο πυκνή εμπλοκή των μπάτσων, το προηγούμενο διάστημα, η αύξηση του πλήθους που χρησιμοποιεί αναγκαστικά τα ΜΜΜ, αυξάνει τη δεξαμενή της κερδοσκοπικής αξιοποίησης τους. Η χιλιομετρική χρέωση πλασάρεται ως δικαιότερη, επειδή συνδέει την τιμή του εισητηρίου με τις αποστάσεις, κάνοντας έναν αυθαίρετο υπολογισμό κόστους χρήσης. Έτσι, υποτάσει πλήρως ένα δημόσιο μέσο στην εμπορευματική λογική, ισοπεδώνοντας εκείνους που δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αθροιστικά, με τη χιλιομετρική χρέωση θα παίρνουν απ’ όλους περισσότερα και γι’ αυτό αποτελεί ένα κεκαλυμένο κερδοσκοπικό μέτρο.

Η διαχείριση του νέου συστήματος έχει ανατεθεί εργολαβικά και ένα ποσοστό των κερδών θα αποδίδεται σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και LG CNS). Έτσι κι αλλιώς τα κρατικά μονοπόλια συνδέονται και υπηρετούν με πολλούς τρόπους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις (κατασκευές, συντήρηση, διαχείριση, ασφάλεια, καθαριότητα, εμπορικές δραστηριότητες, διαφήμιση κλπ). Οι εταιρίες καθορίζουν τις κρατικές επενδύσεις, με τα κονδύλια που πηγαίνουν στα πολιτικά και διοικητικά στελέχη του κράτους (μίζες). Η SIEMENS, γνωστή για τις δικαστικές περιπέτειές της, συμμετέχει σε πολλούς τομείς του αθηναϊκού METRO. Έτσι κι αλλιώς, στον καπιταλισμό, η κατασκευή και η λειτουργία των δημόσιων δομών, όπως τα ΜΜΜ, χρηματοδοτείται από την κλεμένη εργασία, είτε μέσω των κρατικών/διακρατικών ταμείων και των τραπεζών, είτε μέσω της χρέωσης της χρήσης τους.

Το METRO ήταν και είναι ο πιλότος της προληπτικής ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της συνακόλουθης πανεποπτικής οργάνωσης του χώρου. Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισητηρίου αποτελεί ένα μηχανισμό ολοκληρωτικής επιτήρησης. Πρόκειται για ένα εργαλείο καταστολής που θα λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Εξυπηρετεί την απόλυτη εκμετάλλευση των μετακινήσεων. Επιπροστίθεται στα ενοποιημένα ψηφιακά συστήματα οικονομικού ελέγχου, εκβιασμού και καταστολής. Αναβαθμίζει τις δυνατότητες στοχευμένης αστυνομικής παρακολούθησης, ως εργαλείου της πολιτικής καταστολής. Επιδιώκει τη γενική τρομοκράτηση και πειθάρχηση στους όρους και τους κανόνες της κυριαρχίας.

Να σημειώσουμε ότι η στρατηγική της εκκαθάρισης του κοινωνικού και οικονομικού πεδίου από κάθε μορφή ανομίας, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «εξυγείανσης», αποτελούσε κεντρικό σημείο του κυβερνητικού προγράμμτος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα αναλάβει την κρατική διαχείριση. Μάλιστα, οι μηχανισμοί της ΕΕ αναγνώριζαν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα ήταν η καταλληλότερη για την προώθηση αυτής της στρατηγικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε εφαρμογή ένα σύνολο κεντρικών σχεδίων της κεφαλαιο-κρατικής κυριαρχίας, για τα οποία οι προηγούμενοι διαχειριστές δίσταζαν μπροστά στις υπαρκτές αντιστάσεις. Η ολοκλήρωση των συστημάτων ελέγχου στα ΜΜΜ και η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή τους, έχουν κομβική θέση στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Το νέο σύστημα εξαγγέλθηκε το 2001, η ανάθεσή του έγινε το 2014 κι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση.

Ειδικά το METRO σχεδιάστηκε και εισβάλει ως φορέας επιχειρηματικής και καταναλωτικής ανάπτυξης στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης και γι’ αυτό διαμορφώθηκε εξαρχής σαν μια ελεγχόμενη ζώνη. Ο δημόσιος χώρος του METRO έχει αποτελέσει ένα μέσο εξοικείωσης με την αποστείρωση, τον εξευγενισμό, την παθητική αποδοχή εντολών, εκφοβιστικών μηνυμάτων και εμπορικών εικόνων και τον αποκλεισμό των απείθαρχων.

Η λειτουργία των φραγμών θα ολοκληρώσει όλον αυτό το σχεδιασμό. Θα φυτέψει ένα εκτεταμένο τείχος μέσα στην πόλη, που θα αποτελέσει ένα πολιτισμικό και ταξικό σύνορο για το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, διαχωρίζοντας και απομονώνοντας με απόλυτους υλικούς όρους τους φτωχούς, που θα γίνουν φτωχότεροι και τους ανυπότακτους, από τους προνομιούχους που θα κυκλοφορούν ευθυγραμμισμένοι κι αδιάφοροι σαν ζόμπι. Θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχει συμβεί στο κοινωνικό έδαφος του αθηναϊκού αστικού πεδίου, ο πιο βαθύς κατακερματισμός του δημόσιου χώρου, ο πιο καθοριστικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί ποτέ.

Τα σχέδια για την εφαρμογή του νέου συστήματος όριζαν ως χρόνο έναρξης τις αρχές του έτους. Τα σχέδια αυτά ακυρώθηκαν στην πράξη λόγω των αντιστάσεων που εκδηλώθηκαν με διάφορους τρόπους ενάντια στην επιβολή του διευρυμένου συστήματος ελέγχου κι εκμετάλλευσης. Έγιναν μαζικές παρεμβάσεις στα ΜΜΜ και αποκλεισμοί εκδοτηρίων και ακυρωτικών μηχανημάτων, καταστροφές υποδομών ελέγχου (εκδοτικά, ακυρωτικά και κάμερες), επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ και καταστροφή προστίμων, επίθεση στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ και μαζική πορεία την 1η Απρίλη.

Μετά από πολλές αναβολές, με τελευταία της 1ης Αυγούστου, ανακοινώθηκε η 1η Νοέμβρη ως μέρα έναρξης της αποκλειστικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισητηρίου, που δρομολογεί και το κλείσιμο των μπαρών. Η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση συνδέει τη στιγμή που θα κλείσουν οι μπάρες με μια προαπαιτούμενη «εξοικείωση του επιβατικού κοινού». Το κράτος αναγνωρίζει τον κίνδυνο μιας εξέγερσης απέναντι στο νέο σύστημα. Όλο αυτό το διάστημα πασχίζει να διαμορφώσει ένα φασιστικό υπόστρωμα εθελόδουλων και αρωγών της καταστολής, ώστε να μεταφέρει την αντιπαράθεση μέσα στο σώμα των επιβατών.

Ο αγώνας για τις ελεύθερες μετακινήσεις βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Απαιτείται ευρεία κινητοποίηση, γενική εγρήγορση και συντονισμός. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν νέοι φραγμοί μέσα στην πόλη. Δεν θα σταματήσουμε πριν απελευθερωθούν όλες οι μετακινήσεις.

Η Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή, ως ένα οριζόντιο και ανοιχτό κοινωνικό σώμα αντίστασης, που οργανώνεται και δρα εκκινώντας από μια εδαφική βάση με μια αντίληψη συνολικού κινήματος ενάντια στον κρατικό έλεγχο, καλούμε σε συνέλευση για τη συσπείρωση των δυνάμεών μας, το συντονισμό των τοπικών δράσεων και τη συνδιαμόρφωση της ετοιμότητάς μας, την Τρίτη 31 Οκτώβρη, στο Πολυτεχνείο (Γκίνη), 6 μμ.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

_____________________________________

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Ο αποκλεισμός στο μετρό έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μπάρες άρχισαν σταδιακά να κλείνουν από τις 20 Νοεμβρίου του 2017 και να περιορίζουν την πρόσβαση στα ΜΜΜ, που είναι κοινωνική ανάγκη. Ουσιαστικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, είμαστε αναγκασμένοι να τα χρησιμοποιούμε για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, τη σχολή μας, τη ψυχαγωγία μας. Τα ΜΜΜ είναι κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτά πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους. Η εξαναγκαστική χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποκλείει όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το αγοράσουν.

Η επιβολή του νέου συστήματος στηρίζεται στο επιχείρημα της επαρκέστερης χρηματοδότησης και συντήρησης των υποδομών. Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός είναι ήδη επικερδής, καθώς χρηματοδοτείται τόσο από τα κόμιστρα όσο και από τη φορολογία. Απώτερος σκοπός του νέου συστήματος είναι η εμπορευματοποίηση των μέσων και η επακόλουθη ιδιωτικοποίησή τους. Παράλληλα, στοχεύει στην πειθάρχηση και τον πλήρη έλεγχο των επιβατών σε ένα ήδη αποστειρωμένο περιβάλλον. Στο καθεστώς επιτήρησης, που ήδη υπήρχε (ελεγκτές, κάμερες, αστυνόμευση), προστίθεται η προσωποποιημένη καταγραφή εισόδου και εξόδου. Έτσι, ελαχιστοποιείται η απώλεια κερδών και δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ (εισαγωγή στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων τον Μάιο 2017).

Το νέο σύστημα είχε ήδη εξαγγελθεί το 2001 και οι κοινωνικοί αγώνες στα ΜΜΜ καθυστέρησαν την υλοποίησή του. Τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του εκφράστηκε έντονα η εναντίωση σε αυτό μέσα από παρεμβάσεις, δράσεις και αγώνες. Το κράτος, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο γενικευμένης αντίδρασης, ανέβαλε συνεχώς την εφαρμογή και ποινικοποίησε τους αγώνες. Οι διώξεις δε μας πτοούν. Η ανάγκη και η επιθυμία μας για ελεύθερη μετακίνηση είναι πιο δυνατές. Τώρα που ο αποκλεισμός γίνεται πράξη είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να σπάσουμε τους φραγμούς του.

ΠΟΡΕΙΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μοναστηράκι

Συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ

κάθε Τρίτη 6μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη)

_____________________________________________________________________

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κινητοποιήσεις Μάρτη-Απρίλη 2017

 

Το νέο σύστημα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχει σχεδιαστεί με σκοπό τον πλήρη έλεγχο στις μετακινήσεις των επιβατών και τον αποκλεισμό από αυτές των κοινωνικά και ταξικά υποβαθμισμένων. Ουσιαστικά εξαναγκάζει σε καθεστώς περιορισμού το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, που είναι ήδη φτωχοποιημένο και αποκλεισμένο, (φτωχοδιάβολους που επιβιώνουν ζητιανεύοντας, μετανάστες χωρίς χαρτιά, ανέργους κτλ).

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υπερκερδοφόρες μονοπωλειακές επιχειρήσεις που τα τσεπώνουν εκτός των εισητηρίων και των προστίμων, από επιδοτήσεις, μίζες και διαφημιστικές εταιρίες. Το μετρό ολοκληρώθηκε λίγα χρόνια πριν την ολυμπιάδα του 2004, ώστε να μεταφέρει ταχέως τους τουρίστες και τους εργάτες σε εμπορικά κέντρα, κρατικά καταστήματα(“υπηρεσίες”) και περιοχές ποικίλης διασκέδασης. Παράλληλα εισήγαγε το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, την επιτήρηση από ιδιωτικές εταιρίες αλλά και την υποχρεωτική υποβολή των επιβατών σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου συνοδεύεται από νέα κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης της λαϊκής οργής, όπως αυτό της ενοικίασης αστυνομικού δυναμικού από τις εταιρίες. Ενδεικτικό παράδειγμα των κατασταλτικών προθέσεων του κράτους απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες δολιοφθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα, είναι η προσχηματική δίωξη τριών αντιφασιστών στις 21 του Μάρτη και η εισβολή στα σπίτια τους, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Ακόμα και με τους καθεστωτικούς νόμους η συγκεκριμένες εισβολές είναι απόλυτα αυθαίρετες και απηχούν συνθήκες δικτατορίας. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός καλά κρατεί και το κράτος καταλαμβάνει χώρο όπου δε βρίσκει αντιστάσεις. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις απέναντι στην πρακτική της άμεσης δράσης, χρίζουν επιθετικής απάντησης από το ευρύ σώμα του κινήματος. Είναι ευθύνη των οργανώσεων η ανάδειξη τέτοιων γεγονότων στις συλλογικές κινηματικές διαδικασίες ώστε να μην χαρίζονται όπλα στο ποινικό οπλοστάσιο του κράτους και να αποφεύγονται οι κακές παρακαταθήκες.

Να οργανώσουμε επιθετικές ενέργειες με όρους κινηματικής συγκρότησης.

Επίθεση στα νέα συστήματα ελέγχου με κάθε μέσο.

Σάββατο 1 Απρίλη 12πμ Μοναστηράκι,

μαζικά και μαχητικά

Κάθε μέρα σε όλη την πόλη, για να ακυρώσουμε τα συστήματα ελέγχου, εκμετάλλευσης και αποκλεισμού στα ΜΜΜ

Κατάληψη GARE

post image


Στις 4 μμ μια ομάδα συντρόφων έκανε σαμποτάζ σε νέα μηχανήματα ελέγχου (ηλεκτρονικό εισιτήριο-μπάρες) στο σταθμό της Ομόνοιας.

Η πράξη των συντρόφων, εν’μέσω μιας ευρύας κινητοποίησης των μπάτσων λόγω της διαδήλωσης, δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε.

Δεν θα παραδοθούμε στη μητροπολιτική φυλακή.

ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ, ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ,

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,

ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

__________________________

Παρέμβαση σε ΜΜΜ στα Δυτικά προάστια της Αθήνας

Το μεσημέρι της Παρασκεύης 24 Μαρτίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε ΜΜΜ στην περιοχή της δυτικής Αθήνας ανάμεσα σε αυτά επιλέχθηκε και η γραμμή 12 του τρόλεϊ που δολοφονήθηκε από ελεγκτές στις 13/08/2013 ο Θανάσης Καναούτης. Η παρέμβαση περιλάμβανε σαμποτάζ και καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων, μοίρασμα κειμένων στους επιβάτες, καθώς κολλήθηκαν και αυτοκόλλητες αφίσες σε λεωφορεία, τρόλεϊ και στάσεις. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζονταν και τα αυτοκόλλητα που κολλήθηκαν στα ΜΜΜ.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα τελευταία επτά χρόνια μια σειρά μέτρων έχουν επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τρόικα, με αποτέλεσμα την ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας. Όλο αυτό το διάστημα, όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται ή και αδυνατούν  να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους. Σ’ αυτές τις συνθήκες, τα ΜΜΜ, παρόλο που το κράτος τα διαχειρίζεται κερδοσκοπικά, έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο τους στην καθημερινότητα όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, καθώς οι μετακινήσεις με ιδιωτικά μέσα περιορίζονται όντας ασύμφορες.

Παραμονές του 4ου μνημονίου, η παρέμβαση στις μετακινήσεις βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης με μέτρα που αποσκοπούν στην μεγαλύτερη κερδοσκοπία, στον κατασταλτικό έλεγχο και στην εκμετάλλευση των ΜΜΜ στα πλαίσια των προγραμμάτων στήριξης του τραπεζικού κεφάλαιου. Το πακέτο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ, χιλιομετρική χρέωση και την ονομαστική κάρτα. Η ψηφιοποίηση, αρχειοποίηση και άμεση χαρτογράφηση των μετακινήσεων κι  επιπλέον το φακέλωμα των μετακινούμενων μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας σε συνδυασμό με το υπάρχον πανεποπτικό σύστημα (κάμερες, σεκιούριτι, μπάτσοι), καθιστά τις μετακινήσεις απόλυτα ελεγχόμενες από τους κρατικούς μηχανισμούς. Η άλλη πλευρά της θέσπισης ονομαστικής ηλεκτρονικής κάρτας είναι η προσπάθεια επιβολής του πλαστικού χρήματος σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, που εκτός από την επίβλεψη όλων των συναλλαγών, επιδιώκει και την συγκράτηση του πραγματικού χρήματος μέσα στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών.

Η διάσωση των τραπεζών και η κερδοφορία του κεφάλαιου περνάνε πάνω από τις ανάγκες μας. Οι δημόσιες μετακινήσεις δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, όπως και η εκπαίδευση, η υγεία, η διαβίωση γενικότερα.

Δεν υπάρχουν τζαμπατζήδες, αλλά ελεύθερα μετακινούμενα άτομα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των επιβατών που είτε λόγω οικονομικής ανέχειας είτε λόγω συνειδητής επιλογής δεν πληρώνουν εισιτήριο. Αυτή η καθημερινή κοινωνική άρνηση έχει ένα νεκρό, τον Θανάση Καναούτη, που δολοφονήθηκε από ελεγκτές στις 13/08/2013 στο Περιστέρι. Τα νέα μέτρα επιχειρούν να καταστείλουν ολοκληρωτικά τις κοινωνικές πρακτικές αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ειδικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, όχι μόνο η δουλειά ή οι σπουδές, αλλά το σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι εξαρτημένο από τις μετακινήσεις. Αν μπει σε εφαρμογή το σύστημα με τις μπάρες, ένα κοινωνικό κομμάτι θα καταναγκαστεί να πληρώνει κι εκείνο το κομμάτι που αδυνατεί, θα αποκλειστεί εντελώς από τη δυνατότητα στην μετακίνηση, με αποτέλεσμα τη συνολική περιθωριοποίησή του. Ένα πλήθος καταπιεζόμενων που θα βρεθούν αυτόματα σε κατάσταση αποκλεισμού από τα ΜΜΜ, είναι η πλειοψηφία των ανέργων, που σύμφωνα με τις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί σύντομα έξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ πριν, να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, όχι για να διατηρήσουμε την ήδη υπάρχουσα ληστρική συνθήκη, αλλά για να διεκδικήσουμε ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Μαζική άρνηση πληρωμών, σαμποτάζ σε μπάρες, ακυρωτικά και συστήματα ελέγχου, κοινωνική «απόλυση» των ελεγκτών. Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών.

Ο αγώνας αυτός είναι κομμάτι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, μέχρι την επανάσταση και την αναρχία.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 2017  ΣΤΙΣ 12:00 – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών 

__________________________

LINK συγκεντρωτικής ενημέρωσης για την συγκέντρωση και πορεία από το Μοναστηράκι (11 Μάρτη) και την αναβολή της για 1 Απρίλη

________________________________________________________________
 

Error: Contact form not found.